Торт-салат з вареного м’яса з незвичайною заправкою
Представляємо вашій увазі дуже незвичайний листковий торт-салат з вареного м’яса. Його незвичайність полягає в заправці. Раніше ми ніколи не використовували кетчуп в якості заправки для салату, а тут вирішили.
Вийшло дуже навіть непогано! Єдина порада, яку я б хотів дати – кладіть більше кетчупу! Прям, як в тому анекдоті))) Салат, до речі, можна робити порційним, в маленьких формочках для кожного гостя індивідуально. І ще одне відкриття, яке допоміг мені зробити цей салат можна істотно урізноманітнити салатні заправки, використовуючи для них різні соуси на основі томатів і томатної пасти. Уявляєте, як повинно вийти смачно, якщо використовувати для м’ясного салату заправку на основі соусу «лечо»?
Інгредієнти
Ось, що ми взяли для приготування цієї страви:
– власне, саме варене м’ясо;
– шматок шинки;
– кілька маринованих огірочків;
– дрібних 4 яйця;
– 1 цибулина;
– пара картоплин;
– 1 пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка);
– кетчуп, рослинне масло;
– оливки і помидорка черрі для прикраси.
Свідомо не пишу обсяги продуктів, так як тут дуже багато залежить від індивідуальних уподобань і обсягів приготавливаемого страви (форми). Так, ще один важливий момент! Кетчуп беріть максимально нейтрального смаку. Не треба брати якісь сильно кислі або гострі. Хоча. . . На любителя.
Всі підготували
Цибуля порізали чвертькільцями і обсмажили в рослинній олії з додаванням кетчупу. Шинку, огірки і м’ясо порізали середніми кубиками. Взагалі, як показав досвід, чим дрібніше, тим краще. Яйця зварили круто і потім їх треба пропустити через яйцерезку.
Смажимо картоплю
Картоплю натерли на дуже дрібній тертці. У нас є спеціальна, яка дає смужки перерізом 2х2 мм. Після чого картоплю потрібно засмажити, в ідеалі, у фритюрі.
Перший шар
Все готово, можна збирати наш торт-салат. Беремо роз’ємну форму. Першим шаром викладаємо шинку і поливаємо її кетчупом. Як я вже говорив, кетчупу потрібно лити більше.
Другий шар
Далі йде добре просмажена картопля, яка також промащується кетчупом.
Третій шар – зелень (без кетчупу)Четвертий шар – м’ясо (беремо половину)П’ятий шар – огірочки (теж не змащуємо)Шостий шар – залишки м’яса без кетчупаСедьмой шар – порізане яйцоВосьмой, завершальний шар
Зверху покриваємо всі смаженою цибулею і прикрашаємо його оливками, крапельками кетчупу і розрізаною помідори. Ось в такому вигляді прибираємо наше творіння в холодильник на ніч.
Готовий салат
На ранок, знявши оболонку форми, виявляємо ось це. Виглядає відмінно, але потрібно, щоб просочення було побільше. Смак чудовий!
Приємного апетиту!