Торт-салат з вареного м’яса з незвичайною заправкою
Представляємо вашій увазі дуже незвичайний листковий торт-салат з вареного м’яса. Його незвичайність полягає в заправці. Раніше ми ніколи не використовували кетчуп в якості заправки для салату, а тут вирішили.
Вийшло дуже навіть непогано! Єдина порада, яку я б хотів дати – кладіть більше кетчупу! Прям, як в тому анекдоті))) Салат, до речі, можна робити порційним, в маленьких формочках для кожного гостя індивідуально. І ще одне відкриття, яке допоміг мені зробити цей салат можна істотно урізноманітнити салатні заправки, використовуючи для них різні соуси на основі томатів і томатної пасти. Уявляєте, як повинно вийти смачно, якщо використовувати для м’ясного салату заправку на основі соусу «лечо»?
Інгредієнти
Ось, що ми взяли для приготування цієї страви:
– власне, саме варене м’ясо;
– шматок шинки;
– кілька маринованих огірочків;
– дрібних 4 яйця;
– 1 цибулина;
– пара картоплин;
– 1 пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка);
– кетчуп, рослинне масло;
– оливки і помидорка черрі для прикраси.
Свідомо не пишу обсяги продуктів, так як тут дуже багато залежить від індивідуальних уподобань і обсягів приготавливаемого страви (форми). Так, ще один важливий момент! Кетчуп беріть максимально нейтрального смаку. Не треба брати якісь сильно кислі або гострі. Хоча. . . На любителя.
Всі підготували
Цибуля порізали чвертькільцями і обсмажили в рослинній олії з додаванням кетчупу. Шинку, огірки і м’ясо порізали середніми кубиками. Взагалі, як показав досвід, чим дрібніше, тим краще. Яйця зварили круто і потім їх треба пропустити через яйцерезку.
Смажимо картоплю
Картоплю натерли на дуже дрібній тертці. У нас є спеціальна, яка дає смужки перерізом 2х2 мм. Після чого картоплю потрібно засмажити, в ідеалі, у фритюрі.
Перший шар
Все готово, можна збирати наш торт-салат. Беремо роз’ємну форму. Першим шаром викладаємо шинку і поливаємо її кетчупом. Як я вже говорив, кетчупу потрібно лити більше.
Другий шар
Далі йде добре просмажена картопля, яка також промащується кетчупом.
Третій шар – зелень (без кетчупу)Четвертий шар – м’ясо (беремо половину)П’ятий шар – огірочки (теж не змащуємо)Шостий шар – залишки м’яса без кетчупаСедьмой шар – порізане яйцоВосьмой, завершальний шар
Зверху покриваємо всі смаженою цибулею і прикрашаємо його оливками, крапельками кетчупу і розрізаною помідори. Ось в такому вигляді прибираємо наше творіння в холодильник на ніч.
Готовий салат
На ранок, знявши оболонку форми, виявляємо ось це. Виглядає відмінно, але потрібно, щоб просочення було побільше. Смак чудовий!
Приємного апетиту!
Читайте також на нашому каналі рецепти інших салатів:
Не бійтеся імпровізувати в житті і на кухні! Діліться цим чудовим рецептом у соціальних мережах, ставте лайки та підписуйтесь на наш канал!
імпровізації, #їжа, #рецепти, #кулінарія, #владимирголовченко, #тортсалат, #м’ясо, #красиваяподача, #кетчуп,