Рецепт салату кобб з сиром і куркою
Коб-салат – це, мабуть, найвідоміше блюдо американської домашньої та ресторанної кухні. Але він давно почав свою подорож по світу, і сьогодні ми будемо з ним знайомитися.
Від остальныхсалатовКобб відрізняється особливим способом нарізки інгредієнтів, підготовкою і оригінальною подачею.
Як він з’явився? Про це є досить прозаїчна легенда і вона свідчить, що назва салату дало ім’я одного власника ресторану, американця БоббаКобба, який в пориві натхнення і звірячого апетиту створив дане блюдо з наявних в його холодильнику продуктів. Вийшло смачно і так він прославився на весь світ.
А як же приготувати Коб-салат будинку? Записуйте і зберігайте рецепт!
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- щіпка італійської приправи за смаком
- 6 шматочків бекону
- половина пучка листового салату
- 1 авокадо
- помідори черрі
- м’який ропні сир (фетакса, сіртакі, але в оригіналі це сир з цвіллю)
- 4 відварних яйця
- червоний салатний цибуля
- 5 ст. л. оливкової олії
- 3 ст. л. червоного винного оцту
- 1 ст. л. діжонської гірчиці
- 1 ст. л. меду
- сіль
- чорний мелений перець
- 1 ча. л. сухого орегано
Як готувати:
1. Приправити курячу грудку 1 ст. л. оливкової олії та італійської приправою. Викласти у деко і випікати в духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин або до готовності. Вийміть з духовки і гарячої нарізати великими кубиками.
2. Яйця відварити круто від 10 до 15 хвилин, потім охолодити, очистити і розрізати на чотири частини.
3. Влити 1 ст. л. оливкової олії в сковороду і коли воно нагріється, викласти бекон на сковороду.
4. Дайте бекону обсмажитися з одного боку, поки бекон не стиснеться, не потемніє і не стане хрустким (2-3 хвилини). Зняти з вогню і нарізати на квадратики.
5. Порізати листя салату, червоний лук і авокадо кубиками, помідори скибочками і покришити сир. Все роздільно.
6. На блюдо викласти листя салату, зігнутої смугою схожою на веселку, слідом червоний цибулю, яйця, помідори, сир, авокадо, курячу грудку і бекон.
7. Зробити заправку, змішавши оливкова олія з червоним винним оцтом, гірчицею, медом, цибулею будь-якого кольору за бажанням. Приправити сіллю, перцем і орегано.
Перемішати до утворення емульсії.
8. Полити заправкою салат і відразу подавати на великому блюді, з якого кожен гість за столом візьме скільки потрібно і перемішати в своїй тарілці.
Підписуйтесь на канал і ставте
Вам не важко, а нам приємно!