Кулінарія

Рецепт салату кобб з сиром і куркою

Коб-салат – це, мабуть, найвідоміше блюдо американської домашньої та ресторанної кухні. Але він давно почав свою подорож по світу, і сьогодні ми будемо з ним знайомитися.

Від остальныхсалатовКобб відрізняється особливим способом нарізки інгредієнтів, підготовкою і оригінальною подачею.

Як він з’явився? Про це є досить прозаїчна легенда і вона свідчить, що назва салату дало ім’я одного власника ресторану, американця БоббаКобба, який в пориві натхнення і звірячого апетиту створив дане блюдо з наявних в його холодильнику продуктів. Вийшло смачно і так він прославився на весь світ.

А як же приготувати Коб-салат будинку? Записуйте і зберігайте рецепт!

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка
  • щіпка італійської приправи за смаком
  • 6 шматочків бекону
  • половина пучка листового салату
  • 1 авокадо
  • помідори черрі
  • м’який ропні сир (фетакса, сіртакі, але в оригіналі це сир з цвіллю)
  • 4 відварних яйця
  • червоний салатний цибуля
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 3 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці
  • 1 ст. л. меду
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • 1 ча. л. сухого орегано

Як готувати:

1. Приправити курячу грудку 1 ст. л. оливкової олії та італійської приправою. Викласти у деко і випікати в духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин або до готовності. Вийміть з духовки і гарячої нарізати великими кубиками.

2. Яйця відварити круто від 10 до 15 хвилин, потім охолодити, очистити і розрізати на чотири частини.

3. Влити 1 ст. л. оливкової олії в сковороду і коли воно нагріється, викласти бекон на сковороду.

4. Дайте бекону обсмажитися з одного боку, поки бекон не стиснеться, не потемніє і не стане хрустким (2-3 хвилини). Зняти з вогню і нарізати на квадратики.

5. Порізати листя салату, червоний лук і авокадо кубиками, помідори скибочками і покришити сир. Все роздільно.

6. На блюдо викласти листя салату, зігнутої смугою схожою на веселку, слідом червоний цибулю, яйця, помідори, сир, авокадо, курячу грудку і бекон.

7. Зробити заправку, змішавши оливкова олія з червоним винним оцтом, гірчицею, медом, цибулею будь-якого кольору за бажанням. Приправити сіллю, перцем і орегано.

Перемішати до утворення емульсії.

8. Полити заправкою салат і відразу подавати на великому блюді, з якого кожен гість за столом візьме скільки потрібно і перемішати в своїй тарілці.

Підписуйтесь на канал і ставте

Вам не важко, а нам приємно!