Рецепт каррі курки
1. 500 г курячого філе, нарізаного на шматочки
2. 1 великий лук, нарізаний
3. 2 зубчики часнику, подрібненого
4. 1 столова ложка свіжого імбиру, подрібненого
5. 1 столова ложка рослинної олії
6. 1 столова ложка куркуми
7. 1 столова ложка меленого коріандру
8. 1 столова ложка меленого куміна
9. 1 столова ложка гарам масалов (суміш спецій)
10. 1 склянку кокосового молока
11. 2 столові ложки томатної пасти
12. 1 столова ложка цукру
13. Сіль і перець за смаком
14. Свіжа кінза для подачі
Інструкції по приготуванню:
1. У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю, часник і імбир і обсмажуйте, поки цибуля не стане м’яким і прозорим, приблизно 5-7 хвилин.
2. Додайте куркуму, мелений коріандр, кумін і гарам масалу, перемішайте і обсмажуйте ще 1-2 хвилини, щоб спеції вивільнили свій аромат.
3. Додайте шматочки курячого філе і обсмажуйте, поки м’ясо не стане золотистим з усіх боків, приблизно 5-7 хвилин.
4. Додайте кокосове молоко, томатну пасту, цукор, сіль і перець за смаком. Перемішайте і дайте кипіти, поки соус не загусне і курка не буде готова, приблизно 10-15 хвилин.
5. Приберіть з вогню і подавайте з рисом, посипавши свіжою кінзою.
Приємного апетиту!