Кулінарія

Курка у вершковому соусі на сковороді – класичний рецепт з сиром

Можливо, ви здивуєтеся, але навіть маститі шеф-кухаря приділяють чимало часу розробці простих рецептів з найбільш доступних продуктів, легких і швидких в приготуванні. Курка у вершковому соусі, смажена на сковороді – одне з таких вдалих страв. Тому і користується успіхом у зайнятих господинь, які готують вечерю після роботи. Соковите куряче м’ясо з ніжні вершковим смаком підливи можна подати з будь-яким гарніром. Ідея, до речі, не нова, в країнах Середземномор’я страва давно відомо – подібним чином італійці готують . Але курку, томлену у вершках, можна подати з картоплею, гречкою, рисом, і буде не менш смачно.

Курка у вершковому соусі на сковороді – рецепт з сиром

Для приготування годяться будь-які частини птиці – гомілки, стегенця, філе, крильця – все, що вважаєте за потрібне.

На моєму авторському сайті ви знайдете докладний покроковий рецепт з

Знадобиться:

  • Курка – 500-600 гр.
  • Вершки будь-якої жирності – 200 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Цибулина.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Приправи для курки.
  • Соняшникова олія – 2-3 великі ложки.

Покроковий рецепт:

Обполосніть стегенця, розріжте на стегна і ніжки. Гарненько просушіть паперовою серветкою.

Натріть сумішшю з солі, перцю і приправ для приготування курки. Потримайте на столі 10-15 хвилин, щоб м’ясо добре просочилося.

Плесніть на сковороду крапельку олії, трохи прогрійте його. Викладіть куряче м’ясо. Почніть обсмажувати на повному вогні з нижньої сторони.

Після переверніть, смажте, зменшивши потужність вогню до помірного, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Накрийте кришкою, зменшіть вогонь ще трохи. Готуйте приблизно 12-15 хвилин. Потім перекладіть на тарілку.

Наріжте цибулину невеликими кубиками.

Викладіть в масло, в якому обсмажувалася курка. Туди ж відправте розчавити пресом часник.

Коли овочі стануть карамельного кольору, залийте необхідну кількість молока і вершків. Вершки беріть 30% – це оптимальна жирність. Молоко можна не брати, якщо взяти вершки меншої жирності, але тоді додайте їх кількість до 300 мл.

Доведіть соус до закипання. Потріть сир на тертці з дрібними отворами, закиньте в вершковий соус.

Гарненько перемішайте вміст, зменшіть вогонь. Варіть 5-7 хвилин, щоб соус злегка випарувалася і стала густою.

Поверніть на сковороду готову курку, занурте її в підливі.

Накрийте блюдо кришкою. Варіть при тихому бурління 10 хвилин.

Ставте лайки, підписуйтесь на мій канал – вам неважко, а мені приємно! Давайте дружити.