Кулінарія

Рецепт каррі курки

1. 500 г курячого філе, нарізаного на шматочки

2. 1 великий лук, нарізаний

3. 2 зубчики часнику, подрібненого

4. 1 столова ложка свіжого імбиру, подрібненого

5. 1 столова ложка рослинної олії

6. 1 столова ложка куркуми

7. 1 столова ложка меленого коріандру

8. 1 столова ложка меленого куміна

9. 1 столова ложка гарам масалов (суміш спецій)

10. 1 склянку кокосового молока

11. 2 столові ложки томатної пасти

12. 1 столова ложка цукру

13. Сіль і перець за смаком

14. Свіжа кінза для подачі

Інструкції по приготуванню:

1. У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Додайте цибулю, часник і імбир і обсмажуйте, поки цибуля не стане м’яким і прозорим, приблизно 5-7 хвилин.

2. Додайте куркуму, мелений коріандр, кумін і гарам масалу, перемішайте і обсмажуйте ще 1-2 хвилини, щоб спеції вивільнили свій аромат.

3. Додайте шматочки курячого філе і обсмажуйте, поки м’ясо не стане золотистим з усіх боків, приблизно 5-7 хвилин.

4. Додайте кокосове молоко, томатну пасту, цукор, сіль і перець за смаком. Перемішайте і дайте кипіти, поки соус не загусне і курка не буде готова, приблизно 10-15 хвилин.

5. Приберіть з вогню і подавайте з рисом, посипавши свіжою кінзою.

Приємного апетиту!