Борщ
Гарячий борщ готують на м’ясному бульйоні з буряком, картоплею та морквою. Чим довше суп настоюється – тим смачніше виходить.
Інгредієнти:
- 500 р буряків,
- 300 г картоплі,
- 1 велика морква,
- 1 велика цибулина,
- 3 зубчики часнику,
- 500 мл м’ясного бульйону (у мене курячий),
- кріп,
- спеції.
Як приготувати:
- Овочі помити й очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник дрібно порубати. Інші овочі нарізати соломкою.
- У каструлю з товстим дном плеснути рослинне масло.
- Розігріти, обсмажити цибулю до прозорості. Додати картоплю і буряк, обсмажити 5 хвилин.
- Додати моркву і часник, смажити ще 2 хвилини.
- Додати спеції (лавровий лист, чорний перець).
- Влити бульйон, варити на середньому вогні до м’якості овочів.
- Посипати кропом, борщ перемішати.
- Залишити настоятися мінімум 30 хвилин. Я залишаю витримуватися ніч.
- Подати на обід борщ гарячим з вареним яйцем і/або сметаною.