Город

9 солодких заготовок з кабачків на зиму

Років 20 тому моя мама робила на зиму з кабачків тільки ікру і салати. Це було, звичайно ж, смачно! Але потім з’явився незвичайний рецепт -“кабачки як ананаси”. Тоді (і зараз теж) це рецепт справив на мене незабутнє враження. Було так смачно, що складно було зупинитися. Багато заготовляти таких кабачків не виходило, оскільки для цього рецепта потрібен був спеціальний ананасовий ароматизатор, який дуже рідко і мало де продавався. Тому це блюдо для нас було солодким делікатесом.

Зараз з кабачків придумали стільки різних смачних і цікавих рецептів варення і компотів, що хочеться приготувати все і відразу. Ну і, звичайно, їсти це круглий рік Виходить дуже бюджетно і смачно. Головне, заготовляти побільше баночок, а то до початку нового сезону може не вистачити (у нас таке деколи бувало).

Ділюся з вами підбіркою рецептів солодких заготовок з кабачків на зиму. Впевнена, вам знадобиться Готуйте з любов’ю!

Варення з тертих кабачків з лимоном

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 1 великий або 2-3 дрібніших
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 1 склянка

Кабачковий джем з чорної смородини

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 450 г
  • Смородина – 180 г
  • Цукор – 500 г

Кабачкове варення з червоною смородиною

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 1 кг
  • Смородина червона – 400 г
  • Цукор – 1 кг

Варення з кабачків з бананом на зиму

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок (очищений) – 1 кг
  • Банан (очищений) – 300 г (2 шт. )
  • Цукор – 800 г

Варення з кабачків з курагою

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Курага – 150 г
  • Лимон – 1/2 шт.

Компот з аличі і кабачків на зиму

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Алича – 150-200 г
  • Цукор – 100 г
  • Вода – 700 мл
  • Сік лимона або лайма – 1 ч. л.

Варення з кабачків з лимоном і апельсином (через м’ясорубку)

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок – 1,2 кг
  • Апельсини – 500 г
  • Лимон – 150 г
  • Цукор – 1 кг

Кабачки як ананаси на зиму

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 2 шт. (молоді)
  • Сік ананасову-яблучний – 0,5 л
  • Цукор – 7-8 ст. л.

Варення з кабачків з м’ятою і лимоном на зиму

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачок (очищений) – 1 кг
  • М’ята – 50 г
  • Лимон – 1 шт. (220 г)
  • Цукор – 600 г

Смачних вам заготовок!

Якщо сподобалося, то обов’язково ставте лайк та підписуйтесь на

До зустрічі!

Теги: #їжа #рецепти #кулінарія #рецепт #їжа і рецепти #домашня кухня #варення #заготовкиназиму #город #кабачки